Kruimige aardappelen
Ons assortiment met kruimige aardappelen is met zorg samengesteld. Kruimige aardappelen vallen in vergelijking met vastkokende aardappelen sneller uit elkaar. Deze aardappelen worden ook wel bloemige aardappelen genoemd. Bloemige aardappelen zijn perfect om te koken en te stomen, maar vooral om te pureren.
Kruimige aardappelen kopen doet u eenvoudig online op Aardappelenbezorgen.nl. Bestel uw favoriete kruimige aardappel en wij bezorgen ze op het gewenste afleveradres.
- GRATIS VERZENDING v.a.: NL €20,- / BE €30,- Minimale bestelwaarde: € 7,50
Wat zijn kruimige of bloemige aardappelen?
Kruimige en bloemige (= synoniem aan elkaar) aardappelen behoren tot detzelfde type aardappelen. Het zijn aardappelen die na het koken snel uitelkaar vallen. Kruimige aardappelen worden ook wel bloemige aardappelen, melige aardappelen of afkokers genoemd.
Gelukkig is er voor de tegenhanger van de kruimige aardappel maar één benaming: de vastkokende aardappel. De vastkokende aardappel blijft tijdens het koken in tact en behoudt hij zijn vorm.
Wanneer kruimige aardappelen gebruiken?
Omdat de kruimige aardappel na het koken makkelijker uit elkaar valt maakt dit hem tevens goed te prakken. Het is dan ook de beste aardappel om te gebruiken in een stamppot, ovenschotel of ander gerecht waarin de aardappel niet heel hoeft te blijven. Andere manieren van verwerken waarvoor de kruimige aardappel de beste keuze is, zijn poffen, stomen en pureren.
Door de aardappelsoort af te stemmen op het gerecht waarin u de aardappelen gaat verwerken kunt u uzelf een hoop werk bespraren. Maar ook de kwaliteit van het gerecht zal er met de juiste aardappelsoort op vooruit gaan.
Op het gebied van smaak hoeft er geen keuze gemaakt te worden tussen vastkokende of kruimige aardappelen. Kij bij de keuze voor de smaak vooral naar het aardappelras.
Verschillende kruimige aardappelrassen
Hier bij Aardappelenbezorgen.nl vindt u een divers aanbod bloemige aardappelen, zo vindt u hier ook verschillende rassen kruimige aardappelen. Onder kruimige aardappelen verstaan wij onder andere de Doré aardappel, Eigenheimer aardappel, Alpha Malta aardappel en Irene aardappel.
Kruimige / bloemige aardappels koken
Vooraf schilt u de aardappelen en snijdt u de ogen uit de aardappel. Nieuwe aardappelen zijn overigens het lekkerst met schil.
- Vul de pan met ongeveer 1/3 met water en een beetje zout.
- Kook de aardappelen gaar in ongeveer 12 minuten.
- Giet het water af en zet de pan met deksel terug op laag vuur.
- Laat dan nog 10 minuten na garen.