Vastkokende aardappelen
Vastkokende aardappelen bevatten in vergelijking met kruimige aardappelen relatief weinig zetmeel en veel water. Deze aardappelen vallen minder snel uit elkaar en zijn hierdoor uitermate geschikt om te koken en te bakken. Vastkokende aardappelen kopen doet u eenvoudig online op Aardappelenbezorgen.nl. Rechtstreeks vanaf het land bij u aan huis bezorgd. Wanneer u uw bestelling voor 16:00 plaatst, heeft u deze overmorgen al in huis.
- GRATIS VERZENDING v.a.: NL €20,- / BE €30,- Minimale bestelwaarde: € 7,50
Kenmerken van vastkokende aardappelen
Vastkokende aardappelen zijn stevig qua structuur en vallen na het koken niet uit elkaar. De vastkokende aardappelen worden iets kruimig aan de buitenkant, maar zijn uiterst geschikt voor de lekkerste gerechten. Onder vastkokende aardappelen vallen onder andere de Bildtstar, Frieslander, Bintjes en Nicola aardappelen.
Wanneer gebruikt u vastkokende aardappelen?
De vastkokende aardappelen zijn perfect om te koken en te bakken. Doordat de aardappelen stevig qua structuur zijn, blijven ze na de bereiding mooi intact. Deze aardappelen worden over het algemeen niet allemaal op dezelfde manier gekookt. De wat stevigere aardappelen hebben een iets langere kooktijd dan de vrij vastkokende aardappelen.
Daarnaast is het ook mogelijk om deze aardappelen te bereiden in de oven of te frituren. De aardappelen zijn ook ideaal voor bijvoorbeeld een heerlijke aardappelsalade. Doordat de aardappelen stevig zijn, vallen deze in de salade niet uit elkaar.
Vastkokende aardappelen bereiden
- Vul de pan met ruim water en een beetje zout, de aardappelen hoeven niet helemaal onder water te staan.
- Kook de aardappelen gaar in 15 tot 20 minuten.
- Giet de aardappelen af en zet de pan met deksel terug op laag vuur.
- Stoom de aardappelen in ongeveer 5 minuten droog.
Kies u favoriete aardappel uit ons assortiment en bekijk wat de beste bereidingswijze voor de betreffende aardappel is. Of de aardappelen gaar zijn, kunt u uiteraard ook goed zelf meten. U prikt dan tijdens het koken van de aardappelen even in de aardappel om te kijken of deze gaar is. Wanneer u geen weerstand voelt, dan zijn de aardappelen perfect gekookt.