Irene aardappelen oogst 2024
De Irene aardappelen in ons assortiment halen wij rechtstreeks van bij de boer in de Hoeksche Waard. De aardappelen hebben een bijzondere smaak en zijn uitstekend te gebruiken voor verschillende bereidingswijzen. Irene aardappelen besteld u al vanaf 2,5 kilo!
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Irene aardappelen kopen
Onze Irene aardappeltjes zijn afkomstig van de prachtige kleigronden rondom de Hoeksche Waard. Dit gebied staat onder de specialisten bekend als de aardappel regio van Nederland. Hier halen wij de aardappelen rechstreeks van de boer. Dit zorgt ervoor dat u de hoogst mogelijke kwaliteit Irene aardappelen in huis haalt.
De Irene aardappelen
De Irene aardappel is te herkennen aan zijn roodkleurige schil en ronde vorm. Daarnaast heeft dit aardappeltje ondiep liggende ogen en lichtgeel vruchtvlees.
De aardappel behoort tot het late aardappelras en wordt als de groeiomstandigheden het toelaten in september gerooid. Het is niet voor niets een aardappeltje dat vaak gebruikt wordt voor een heerlijke winterse maaltijd zoals bijvoorbeeld een stamppot.
Irene aardappel bereiden
De Irene aardappel is het beste te omschrijven als een zeer kruimige aardappel. Houdt er rekening mee dat deze aardappelen een kortere kooktijd hebben en sneller klaar zijn dan bijvoorbeeld een vastkokende aardappel.
Irene aardappelen zijn het meest geschikt voor:
- Koken
- Stamppotten
- Pureren
Irene aardappelen koken
De Irene aardappel staat bekend als een zeer kruimige aardappel. Dit betekend dat de aardappel tijdens het koken uit elkaar valt.
- Vul een pan voor 1/3 met water.
- Kook de Irene aardappel binnen 12 minuten gaar en giet het water af.
- Zet de pan dan weer terug op laag vuur en laat de Irene aardappelen nog ongeveer 10 minuten na garen.
Irene aardappelen bewaren
Dit aardappelras is net zoals onze Doré aardappelen goed te bewaren. Wanneer u ze koel (8 tot 12 graden) en donker bewaard kunt u de aardappelen 4 tot 6 weken goed houden. Laat de Irene aardappelen niet in een plastic zak zitten, omdat ze dan niet goed kunnen ademen.
Art.nr. | irene-aardappel |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Pureren, Stampen |
Art.nr. | irene-aardappel |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Pureren, Stampen |
Aardappelsoort | Bloemig |
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Bewaartemperatuur | 8-12°C |
Bewaartijd | 4 t/m 6 weken |
Biologisch | Nee |
Herkomst / boer | Hoeksche waard / Zeeland |
Jaarrond verkrijgbaar | 6 maanden |
Kooktijd | 12 min |
Rijping | Laat |
Seizoen | September |