Witte bonen nieuwe oogst 2024
Witte bonen zijn een natuurlijke bron van voedingsstoffen. Een geweldige toevoeging aan salades of lekker met tomatensaus.
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Witte bonen kopen
In ons assortiment vindt u uitsluitend de hoogst mogelijke kwaliteit gedroogde witte bonen. Een natuurlijke bron van voedingsstoffen. Voor 16:00 besteld, is overmorgen al in huis.
Witte bonen
De kleine niervormige witte boon behoort tot de peulvruchtenfamilie. De witte bonen komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika, maar hedendaags zijn ze ook ontzettend populair in Nederland. Witte bonen hebben dezelfde romige smaak als bruine bonen, maar hebben wel een stevigere structuur.
Witte bonen bereiden
Wanneer u de nieuwe oogst witte bonen in huis heeft hoeft u deze niet te wellen voordat u ze gaat bereiden. Wanneer de bonen iets ouder worden is het wel van belang dat u hier wel voldoende tijd voor vrijmaakt. Wij raden dan ook aan om de dag voordat u de bonen wilt eten al begint met de voorbereidingen.
- Was de peulvruchten goed.
- De volgende stap is het weken van de peulvruchten. Dit is de belangrijkste stap in de bereiding van de peulvruchten. Doe de peulvruchten in een pan en vul de pan met driemaal zoveel water. Laat de pan minimaal 12 uur weken op het aanrecht.
- Gooi het weekwater niet weg, dit kunt u gebruiken als kookwater.
- Kook de peulvruchten in ongeveer 80 minuten gaar.
Gebruik de witte bonen als basis voor een smaakvolle bonensoep, een salade met tonijn en rode ui of maak een traditioneel Engels ontbijt. Doe de witte bonen in een tomatensaus en serveer met toast brood, worst, spek en een gegrild tomaatje. U kunt de witte bonen na het koken ook kort roosteren. Een ontzettend lekkere, maar vooral voedzame snack.
Gedroogde witte bonen bewaren
Gedroogde witte bonen kunt u gemiddeld een jaar zonder problemen bewaren. Wij raden u wel aan om uw bonen op een koele, droge en donkere plek te bewaren. Om de kwaliteit van de bonen zo optimaal mogelijk te houden is het van belang dat de verpakking van de bonen goed afgesloten is.
Art.nr. | witte bonen |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Wokken, Roosteren, Stoven |
Art.nr. | witte bonen |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Wokken, Roosteren, Stoven |
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Bewaartemperatuur | Gekoeld |
Bewaartijd | 1 jaar |
Herkomst / boer | Nederland |
Kooktijd | 80 minuten |
Energie in kJ | 480 |
Energie in Kcal | 114 |
Vetten totaal | 0,6 |
Koolhydraten totaal | 14,5 |
Eiwitten | 7,5 |