Kievitsbonen ( pinto ) oogst 2024
Kievitsbonen zijn een heerlijke smaakvolle en voedzame toevoeging voor uw salade, stoofschotel en een goed gevulde maaltijdsoep. Bestel de nieuwe oogst kievitsbonen al vanaf 500 gram.
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Kievitsbonen kopen
Kievitsbonen zijn niet alleen ontzettend lekker, maar kievitsbonen zijn ook een uistekende toevoeging aan een gevarieerd voedingspatroon. In ons assortiment vindt u uitsluitend de hoogste kwaliteit bonen. Wanneer u uw kievitsbonen voor 16:00 besteld, heeft u uw bestelling overmorgen al in huis.
Kievitsbonen
Kievitsbonen, ook wel pintobonen genoemd, hebben een gevlekt uiterlijk en danken hun naam omdat de boon op een kievits ei lijkt. Heerlijk om zowel koud als warm te eten. Voeg ze toe aan een frisse bonensalade met onder andere witte bonen, bruine bonen en kikkererwten. Of geef uw gerechten een Mexicaans tintje. Gebruik de kievitsbonen voor taco's, gevulde tortilla's, een Mexicaanse ovenschotel of voeg ze toe aan de chili con carne.
Kievitsbonen bereiden
Kievitsbonen zijn qua bereiding vergelijkbaar met andere peulvruchten. Ook voor kievitsbonen geldt dat u deze NIET hoeft te wellen wanneer u gebruik maakt van de nieuwe oogst. Wanneer de gedroogde kievitsbonen ouder worden is het wel verstandig om hier voldoende tijd voor in te plannen.
- Was de kievitsbonen goed voordat u ze gaat weken.
- Vul een pan met drie keer zoveel water als kievitsbonen. Laat de bonen ongeveer 12 uur weken.
- Het weekwater hoeft u niet weg te gooien, dit kunt u gebruiken als kookwater. Vul eventueel de pan nog aan met wat water. Kievitsbonen nemen namelijk veel water op tijdens het koken.
- Kook de bonen gaar in ongveer 45 minuten.
Kievitsbonen bewaren
Wanneer u zolang mogelijk gebruik wilt maken van uw kievitsbonen kunt u deze het beste op een koele, droge en donkere plek bewaren. Op deze manier blijven de bonen minstens een jaar goed.
Art.nr. | kievitsbonen |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken |
Art.nr. | kievitsbonen |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken |
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Bewaartemperatuur | Gekoeld |
Bewaartijd | 1 jaar |
Biologisch | Nee |
Herkomst / boer | Canada |
Kooktijd | 45 minuten |
Energie in kJ | 102 |
Energie in Kcal | 427 |
Vetten totaal | 0,5 |
Koolhydraten totaal | 12,6 |
Eiwitten | 7,6 |