Zwarte bonen nieuwe oogst 2024
Zwarte bonen heerlijke veelzijdige peulvruchten die uitstekend verwerkt kunnen worden in verschillende gerechten. De bonen zijn rijk aan eiwitten en kunnen perfect gebruikt worden als vleesvervanger.
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Zwarte bonen kopen
De hoogste kwaliteit gedroogde zwarte bonen koopt u eenvoudig en snel in onze shop. Wanneer u uw bestelling op werkdagen voor 16:00 besteld heeft u deze overmorgen al in huis.
Zwarte bonen
De zwarte boon, ook wel bekend als de zwarte schildpadboon, was tot voor kort enkel bekend in de Zuid-Amerikaanse keuken. Hier worden ze op dezelfde manier verwerkt als de welbekende bruine boon. De zwarte boon is wel een stuk kleiner dan de bruine boon.
De zwarte boon heeft een dichte, vleesachtige textuur die te vergelijken is met champignons. Dit maakt deze boon ideaal als vleesvervanger.
Zwarte bonen bereiden
Wanneer u de nieuwe oogst zwarte bonen in huis heeft hoeft u deze niet te wellen voordat u ze gaat bereiden. Wanneer de bonen iets ouder zijn is verstandig om hier wat tijd voor vrij te maken.
Wij raden aan om de avond voordat u de bonen wilt eten alvast te beginnen met de voorbereidingen.
- Was de peulvruchten goed.
- De volgende stap is het weken van de peulvruchten. Dit is de belangrijkste stap in de bereiding van de peulvruchten. Doe de peulvruchten in een pan en vul de pan met driemaal zoveel water. Laat de pan minimaal 12 uur weken op het aanrecht.
- Gooi het weekwater niet weg, dit kunt u gebruiken als kookwater. Daarnaast zorgt dit voor extra smaak.
- Kook de peulvruchten in ongeveer een uur tot anderhalf uur gaar.
Zwarte bonen bewaren
Gedroogde zwarte bonen kunt u gemakkelijk een lange tijd bewaren. Wanneer u de bonen op een koele, droge en donkere plek bewaard kunt u ze tot wel een jaar bewaren. Na een jaar wordt over het algemeen de schil wat harder. De bonen kunnen nog wel gegeten worden, maar moeten langer geweekt en gekookt worden.
Art.nr. | Zwarte bonen |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken |
Art.nr. | Zwarte bonen |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken |
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Bewaartemperatuur | Gekoeld |
Bewaartijd | 1 jaar |
Biologisch | Nee |
Herkomst / boer | Peru |
Jaarrond verkrijgbaar | ja |
Kooktijd | 60 tot 90 minuten |