Opperdoezer Nieuwe oogst 2024
De Opperdoezer Ronde. Een ovaalrond streekproduct, die door vele beschouwd wordt als een ware delicatesse. De aardappel valt onder de vastkokende aardappelen en valt dus niet uit elkaar tijdens het koken. U besteld de Opperdoezer al vanaf 1 kilo.
Momenteel niet gewassen.
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Opperdoezer kopen
De Opperdoezer Ronde is een echt streekproduct, ze mogen namelijk alleen gepoot worden in en rondom het Noord-Hollandse plaatsje Opperdoes. Hier worden de unieke en exclusieve aardappelen al ruim 150 jaar verbouwd.
Daarnaast is deze aardappel zeer beperkt beschikbaar. U kunt slechts enkele maanden genieten van deze heerlijke aardappeltjes.
Aardappelkenners en fijnproevers beschouwen deze bijzondere aardappelen als een ware delicatesse. Die moet u een keer geprobeerd hebben. De hoogste kwaliteit Opperdoezer Ronde besteld u eenvoudig bij ons online.
Kenmerken van Opperdoezer aardappelen
De Opperdoezer wordt officieel omschreven als een geelvlezige, ovaalronde en diepogig knolletje, met een vrij laag zetmeelgehalte. Om deze reden wordt dit aardappeltje omschreven als een ware delicatesse en zeer uniek in haar soort.
De aardappelen behoren tot de vroege aardappelrassen en wordt als de weersomstandigheden het toelaten gerooid vanaf eind juni tot en met september. De aardappelen worden vandaag de dag nog steeds met de hand gerooid. Dit voorkomt dat de aardappel met zijn dunne schil beschadigd raakt. De dunne schil maakt ze bovendien zeer geschikt om met schil te eten.
Opperdoezer bereiden
De Opperdoezer Ronde kan het beste ingedeeld worden in de categorie vastkokende aardappelen. Na het koken behoudt deze aardappel uitstekend zijn vorm. Opperdoezer aardappelen zijn dan ook het meest geschikt voor:
- Koken
- Bakken
- Oven
Ook is mogelijk om deze bijzondere aardappel te verwerken in bijvoorbeeld een heerlijke salade.
Opperdoezer Ronde koken
Houdt er rekening mee dat een vastkokende aardappel een langere kooktijd heeft dan bijvoorbeeld een kruimige aardappel.
- Was de aardappelen goed. U hoeft de aardappelen niet te schillen. Doe de aardappelen in een pan en zet ze onder water.
- Kook de aardappelen gaar in ongeveer 20 minuten.
- Giet de aardappelen af en laat ze iets afkoelen.
- Pel het dunne schilletje van de Opperdoes en besprenkel met een beetje zout.
Traditioneel gezien wordt de Opperdoes gegeten met een roomboter. Smelt de roomboter en dien dit samen op met de aardappelen. Heerlijk met een stukje vlees en een frisse salade. Volgens vele een ware delicatesse!
Opperdoezer aardappelen bewaren
Deze bijzondere aardappelen kunt u 4 tot 6 weken bewaren. Het is hierbij wel van belang dat u de aardappelen goed (8 tot 12 graden) en droog bewaard.
Art.nr. | opperdoezer |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Bakken, Oven |
Art.nr. | opperdoezer |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Bakken, Oven |
Aardappelsoort | Culinair |
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Bewaartemperatuur | 8-12°C |
Bewaartijd | 4 t/m 6 weken |
Biologisch | Nee |
Herkomst / boer | Opperdoes |
Jaarrond verkrijgbaar | 4 maanden |
Kooktijd | 20 min |
Rijping | Middel |
Seizoen | Juni / juli |