Tiroler Gröstl is een Oostenrijkse recept, dat (zoals de naam al doet vermoeden) uit de regio Tirol komt. Iedereen die een keer is gaan wintersporten in Oostenrijk zal dit heerlijke gerecht kennen, wat ons betreft het ultieme comfort food uit de bergen

Tiroler Gröstl is van oorspong een kliekjesmaaltijd, waar eigenlijk altijd aardappelen, ui en spekjes inzitten. Aan deze variant hebben een winterpeen en een teentje knoflook toegevoegd, maar het is ook heerlijk met bijvoorbeeld champignons en paprika.

  • Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes
  • Vul een pan voor 1/3 met water en kook de aardappelblokjes ongeveer 10 minuten voor, giet ze vervolgens af en laat de aardappelen even uitstomen.
  • Bak vervolgens de spekblokjes in een koekenpan.
  • Voeg zodra de spekjes bijna klaar zijn de gesnipperde ui, wortel en knoflook toe.
  • Bak het mengsel totdat de ui mooi glazig is geworden.
  • Verwarm in een andere koekenpan een beetje boter en voeg de aardappelblokjes toe.
  • Bak de aardappeltjes tot ze mooi goudbruin zijn. Vergeet niet om de aardappeltjes regelmatig om te scheppen.
  • Voeg vervolgens het mengsel met de spekjes, wortel, ui en knoflook toe aan het de aardappelblokjes.
  • Breng het geheel op smaak met een beetje peper en zout.
  • Bak ondertussen de eieren en breng deze op smaak met een beetje peper en zout.
  • Verdeel de Gröstl over 4 borden, leg er een gebakken eitje bovenop en garneer af met een beetje fijn gehakte peterselie.

Bent u van plan om dit typische Oostenrijkse gerechtje een keer zelf te maken? Wij zouden het erg leuk vinden als u dit deelt op social media! Gebruik de #aardappelenbezorgen en tag ons (@aardappelenbezorgen.nl) in uw bericht!