Romige aardappelpuree met kabeljauw en zeekraal
Het werd de hoogste tijd om een receptje met u te delen op ons blog. Dit recept voor gebakken kabeljauw met romige aardappelpuree en zeekraal is niet alleen eenvoudig om te maken, maar ook nog eens erg lekker.
- 1 kg Eigenheimer aardappelen.
- 4 kabeljauwfilets.
- 2 el bloem
- Olijfolie
- 200 gram zeekraal
- 150 ml melk
- 1 tl dijonmosterd
- 2 el koude roomboter
- Peper & zout.
- Was en schil de aardappelen. Snijd vervolgens de aardappelen in kwarten. Vul een pan voor ongeveer 1/3 met water en een beetje zout. Kook vervolgens de aardappelen in ongeveer 12 minuten gaar. Giet af, bewaar nog wel een beetje van het kookvocht (dit gebruiken we later voor de puree) en laat de eigenheimers zonder deksel uitstomen.
- Strooi de bloem op een bordje.
- Bestrooi de kabeljauwfilets met een beetje peper en wentel de kabeljauw door de bloem.
- Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de kabeljauw. Afhankelijk van de dikte bak je de filets in ongeveer 6 minuten gaar.
- Stamp vervolgens de aardappelen fijn. Voeg de roomboter en een scheut melk en/of kookvocht toe om de aardappelpuree extra smeuïg te maken. Voeg de mosterd toe en breng het geheel op smaak met peper en zout. Hou de puree warm op een laag vuur.
- Breek de harde stukjes en eventueel bruine stukjes van de zeekraal af. Blanceer vervolgens de zeekraal gaar in ongeveer 2 minuten. Koel de zeekraal gelijk terug in koud water (dit zorgt ervoor dat de zeekraal zijn prachtige groene kleur behoudt). Wanneer alles klaar is kun je in een steelpannetje nog de zeekraal verwarmen met een beetje boter. Zorg dat de boter niet te heet wordt.
Let op bij het toevoegen van extra zout aan dit gerechtje. Zeekraal heeft een heerlijke zachte en ziltige smaak, maar kan al snel te zout worden wanneer u teveel zout toevoegt.
Bent u van plan leuke gerechtje een keer zelf te maken? Wij zouden het erg leuk vinden als u dit deelt op social media! Gebruik de #aardappelenbezorgen en tag ons (@aardappelenbezorgen.nl) in uw bericht!