Rode linzensoep
- 150 gram rode linzen
- 1 middelgrote ui, gesnipperd.
- 2 teentjes knoflook, fijngesneden.
- 1 winterpeen, in blokjes gesneden.
- 4 vleestomaten, in blokjes gesneden.
- halve rode peper (optioneel), fijngesneden.
- 800 ml kippenbouillon.
- 2 tl gemalen komijnzaadjes
- Olijfolie.
- Scheutje kookroom.
- Peper & zout
- Fruit de gesnipperde ui aan in een grote soeppan met een klein beetje olijfolie.
- Voeg zodra de gesnipperde ui glazig wordt de knoflook, het pepertje en de gemalen komijnzaadjes toe. Bak dit ongeveer een minuutje mee.
- Voeg vervolgens de kippenbouillon, de rode linzen, de wortel, de tomatenblokjes toe. Breng het geheel aan de kook. Vergeet niet om af en toe te roeren.
- Laat de soep ongeveer 25 tot 30 minuten pruttelen op een laag vuurtje.
- Breng de soep op smaak met peper en zout en voeg een scheutje kookroom toe aan de soep.
- Pureer de soep vervolgens in de blender of met de staafmixer.
Eet u liever helemaal vegetarisch? Vervang de kippenbouillon dan met bijvoorbeeld groentebouillon.
Bent u van plan om deze heerlijke rode linzensoep een keer zelf te maken? Wij zouden het erg leuk vinden als u dit deelt op social media! Gebruik de #aardappelenbezorgen en tag ons (@aardappelenbezorgen.nl) in uw bericht!