Gepofte aardappelen vinden wij heerlijk: lekker gevuld met groente, spekjes en een lekker sausje. Wie wil dat nou niet? Maar hoe kunt u nu het beste een aardappel poffen?

Het kan op verschillende manieren: zoals in de oven, op de bbq of gewoon in de magnetron. Wij laten u vandaag zien hoe u uw aardappelen binnen een paar minuten kan poffen in de magnetron.

  • Boen de aardappelen schoon onder koud stromend water met een bortstje of een schoonsponsje.
  • Droog de aardappelen af met een schone theedoek of keukenpapier.
  • Snij de paprika in blokjes en snijd de ui en halve ringetjes.
  • Prik met een vork of satéprikker een aantal gaatjes in de aardappelen om openbarstingen te voorkomen.
  • Leg de ingeprikte aardappelen op een magnetronbestendige schaal of bord. Zorg ervoor dat de aardappelen niet te dicht tegen elkaar liggen.
  • Plaats de aardappelen in de magentron. Houdt voor 4 aardappelen reken met ongeveer 8 minuten op 800 Watt
  • Draai de aardappelen na ongeveer 4 minuten even om en pof ze voor de resterende tijd.
  • Laat de aardappelen ca. 8 minuten afgedekt of in aluminiumfolie verpakt nagaren.
  • Bak de spekblokjes in een droge koekenpan.
  • Voeg zodra de spekjes bijna klaar zijn de gesneden paprika en uien toe.
  • Bak het mengsel totdat de ui mooi glazig is geworden en de paprika gaar is.
  • Snij de gepofte Menoppers kruislings en vul ze met het ui, paprika en spekjes mengsel.

Serveer uw gepofte Menoppers met een lekker sausje, een frisse salade en een lekker stukje vlees. Smakelijk!

Bent u van plan om dit receptje een keer zelf te maken? Wij zouden het erg leuk vinden als u dit deelt op social media! Gebruik de #aardappelenbezorgen en tag ons (@aardappelenbezorgen.nl) in uw bericht!