Aardappel aspergesoep
- 400 gram vastkokende aardappelen bijvoorbeeld Bildtstar aardappelen.
- 500 ml bouilllon.
- 50 gram boter.
- 500 gram witte asperges.
- 2 uien.
- 150 gram gerookte zalm
- Een half bosje gehakte peterselie.
- Peper & zout.
- Snipper de uien en schil de asperges. Snijd verbolgens de asperges in stukjes van 2 á 3 cm.
- Voeg de boter toe aan een grote soeppan en bak de uien en asperges op matig vuur.
- Schil de aardappelen en snijd ze in blokjes van ongeveer 3 cm.
- Voeg de aardappelblokjes toe aan de uien en asperges en bak dit enkele minuten mee.
- Voeg de bouilon toe en breng het geheel aan de kook.
- Zodra de aardappels gaar zijn kunt u het geheel pureren in de blender of met een staafmixer.
- Breng de soep op smaak met een beetje peper en zout.
- Verdeel de soep over 4 borden en garneer af met de gerookte zalm en peterselie.