Biologische rode uien
Biologisch geteelde rode uien. Vers van de boer! Een uitstekende smaakmaker voor verschillende gerechten. Lekker om even te bereiden in de pan of gewoon rauw te eten.
- De beste kwaliteit aardappelen
- Vóór 16:00 besteld, overmorgen in huis
- Gratis verzending: NL v.a. € 20,- / BE v.a. € 30,-
- De beste kwaliteit en service met 100% tevredenheidsgarantie
Biologische rode uien kopen
Onze biologische rode uien komen vers van het land uit Goudswaard. Op het akkerbouw bedrijf van Peter van de Erve worden alleen ecologisch geteelt. De rode uien worden alleen bewerkt indien nodig. Wanneer dit nodig is wordt er enkel gebruik gemaakt van natuurlijke middelen.
Biologische rode uien
Uien behoren tot de lookfamilie, evenals knoflook en prei. Rode uien zijn scherper van smaak dan de standaard gele ui. Uien zijn rijk aan vitamine B3 en aminozuren. Vlak onder de buitenste rand van de ui zitten de gezonde voedingsstoffen. Houdt om deze reden de buitenste laag zoveel mogelijk intact.
Biologische rode uien bereiden
Rode uien zijn een smaakvolle toevoeging aan uw gerechten. Bovendien geeft het uw gerechten ook een frisse kleur. Snijdt de ui in dunne ringen en voeg toe aan uw salade.
Verschillende bereidingstijden voor verschillende kooktechnieken:
- Rode ui koken: 8-15 minuten.
- Roerbakken: 5-7 minuten.
- Grillen: 10-13 minuten.
- Smoren: 20-25 minuten.
- Stomen: 35-40 minuten.
Wanneer de rode ui verwarmd wordt, verliest de ui wel zijn kenmerkende smaak. Het lekkerst is om de rode ui rauw te verwerken.
Rode uien bewaren
Wanneer u uw rode uien op een koele, droge en donkere plek bewaard kunt u ze 2 tot 3 weken bewaren. Bewaar uw rode uien niet naast uw aardappelen. De uien nemen namelijk het vocht op van uw aardappelen. Dit zorgt ervoor dat ze sneller gaan rotten.
Art.nr. | Biologische rode uien |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Roerbakken, Grillen, Stomen, Rauw te eten |
Art.nr. | Biologische rode uien |
---|---|
Aanbevolen bereidingswijze | Koken, Roerbakken, Grillen, Stomen, Rauw te eten |
Bewaaradvies | Donker, Droog |
Bewaartemperatuur | Gekoeld |
Bewaartijd | 2 tot 3 weken |
Biologisch | Ja |
Herkomst / boer | Goudswaard, Peter van Erve |
Kooktijd | 8 tot 15 minuten |